Újabb megakongresszust rendez a Hungexpo

2018. szeptember 18., kedd

Budapesten tartja következő nemzetközi kongresszusát az ERA-EDTA (European Renal Association – European Dialysis and Transplant Association), az Európai Vese Társaság és Európai Dialízis és Transzplantációs Társaság). A világ legjelentősebb nephrológiai szakmai szövetsége évente más európai városban ülésezik, a 2019-es kongresszusra még hét évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot a HUNGEXPO a Magyar Nephrológiai Társaság támogatásával. Budapest legutóbb 1986-ban volt az esemény házigazdája. Akkor a 3.000 fős rendezvény nagynak számított, ám azóta a részvevők száma megháromszorozódott. A 2019-es budapesti kongresszus négy napjára 9-10.000 vendéget várnak június 13–16. között.

A kongresszus idején egy 2.500 fő befogadására alkalmas plenáris terem és 7 további (500-1.000 fő kapacitású) szekcióterem áll a részvevők rendelkezésére a rendezvény teljes helyigénye 40.000 négyzetméter lesz. A kongresszust támogató cégek csaknem 70 képviselője a múlt héten kétnapos látogatást tett Budapesten. Megtekintették a leendő 8.000 négyzetméteres kiállítási helyszínt és a lebonyolításról egyeztettek a HUNGEXPO képviselőivel. Előző nap a fővárossal ismerkedhettek hajós kirándulás keretében majd a Várkert Bazárban. A programot a Fővárosi Önkormányzat is támogatta.  

„Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest ismét felkerül Európa megakongresszus térképére. Bécs, Madrid és Koppenhága után érkezik hozzánk jövőre ez a rendezvény, sok évi előkészítő munka után – mondta Ganczer Gábor, a HUNGEXPO vezérigazgatója. – A HUNGEXPO számos, több ezer fős kongresszust látott már vendégül és szervezett meg az elmúlt években, az ERA-EDTA mérete miatt azonban kiemelkedik ezek között is. Utoljára 2002-ben érkezett hasonló nagyságrendű rendezvény Budapestre, az EASD, európai diabétesz kongresszus. A csaknem 10 ezer vendég a főváros összes nagyobb szállodájának érezhető forgalmat hoz, előzetes számításaink szerint körülbelül 30 ezer vendégéjszakát jelent” – tette hozzá a vezérigazgató.

A kongresszus hivatalos honlapja http://www.era-edta2019.org/