Parasportoló fiatalok vendégségben a Hungexpo-n

2016. december 2., péntek

Budapest, 2016. november 26. Mozgás- és értelmi sérült fiatal sportolókat látott vendégül a Hungexpo Budapesti Vásárközpont a szombaton rendezett PlayIT kiállításon. A Para-fitt Egyesület 17 növendéke a Hungexpo jóvoltából ingyen vehetett részt a kiállításon és az annak zárásaként megrendezett Video Games Live multimédiás koncerten.

Az egyesület csaknem 15 éve foglalkozik értelmi- és mozgássérült gyerekek, fiatalok rehabilitációjával, vízhez szoktatásával, úszásoktatásával és versenyeztetésével. A vendégek – a képek tanúsága szerint is – nagyszerűen érezték magukat az egész napos programon és az estét lezáró koncerten.

A fiatalok kedvenc videojátékainak zenéiből összeállított koncert a világ sok városában aratott sikert. A Video Games Live az első és egyben legsikeresebb videojáték show turné a világon, 5 kontinens 30 országában több mint 300 koncerttel a háta mögött.

A PlayIT

A PlayIT kiállítás az ország egyik legnagyobb ifjúsági rendezvénysorozata, amely évente 2 fővárosi és 4 vidéki rendezvényen több mint 100.000 látogatót vonz. A kiállításon az érdeklődők megismerkedhetnek a számítógépes játékpiac újdonságaival, a legmodernebb hardverekkel és technológiai fejlesztésekkel. Az esemény programját eSport versenyek, videós közönségtalálkozók és cosplay („costume play” – az előadó-művészet egyik ága, amelyben a részvevők különböző jelmezeket és kiegészítőket viselve jelenítenek meg egy karaktert, ötletet vagy koncepciót) bemutatók teszik még színesebbé. 2015 óta a Hungexpo Budapesti Vásárközpont ad otthont a PlayIT fővárosi rendezvényének, amely idén az A, G és F pavilonban összesen több mint 25 ezer látogatót jelentett. A Hungexpo-n professzionálisan kialakított beléptető terek és rendszerek könnyedén megoldották a rendezvény addig legnagyobb problémáját, hogy időben egyszerre gyorsan lehessen több ezer látogatót megfelelően koordinálva probléma nélkül az eseményre bejuttatni. Köszönhetően a Hungexpo Budapesti Vásárközpont pavilonjai közötti hatalmas szabadterületeknek, a kiállításon megvalósulhattak a Mozdulj Gamer mozgalom programjai is, amelyek a számítógép előtt ülő eSportolókat serkentették valódi mozgásra.

A pavilonok színpadain a szélessávú és biztonságos internet kapcsolatnak köszönhetően a szervezők nemzetközi online versenyeket tudtak megvalósítani. A látogatók számának növekedésével és a visszajelzések alapján, Budapesten nincs alkalmasabb helyszín ilyen volumenű és fejlődő rendezvénynek. Budapesten kívül jelenleg Debrecenben, Győrben, Pécsett és Szegeden várja az érdeklődőket a programsorozat, de a helyszínek száma folyamatosan bővül.