Magyar versenymunka az AIPC innovációs díj döntősei között

2015. július 3., péntek

HUNGEXPO karácsonyi Sharing Program projektje bekerült a legjobb 14 pályázat közé a Kongresszusi Központok Nemzetközi Szövetségének (AIPC) Innovation Award versenyén Bostonban.

Az AIPC (Kongresszusi Központok Nemzetközi Szövetsége) az ágazat egyik legfontosabb egyesülete, mely az iparág szakértőit és vezetőit összefogja össze, ösztönözve és elismerve a kongresszusi központ menedzsment terén  elért kiemelkedő eredményeket. A 2007 óta megrendezésre kerülő verseny célja,  hogy a legrangosabb nemzetközi szervezet kiemelje az adott évben kiemelkedően teljesítő innovatív kezdeményezéseket, díjazva a kreativitást és az újító, előrevivő gondolkodásmódot. A HUNGEXPO, hazánk legnagyobb kiállítási és konferencia helyszínének pályázatával, most először került magyar projekt  a legjobb 14 közé. A számos kiváló pályázat közül minden évben egy, a szektor meghatározó képviselőiből álló magas szaktudású zsűri értékeli a pályázatokat. A verseny három részből áll: első körben zajlik a pályamunkák elbírálása, majd a kiemelkedő pályázatokat az AIPC tagjaiból összeállított szavazó közönség előtti prezentációja, - a HUNGEXPO Zrt. pályázatát Ganczer Gábor vezérigazgató mutatja be - végezetül pedig az Innovation Award Poster Program elnevezésű plakátversenyen mérkőznek meg a pályázók.

A Sharing Program projektet  a napjainkban hatalmas figyelemnek örvendő „sharing economy”, azaz „osztozkodó gazdaság” inspirálta. Miért ne lehetne megosztani egy rendezvényhelyszínt, ha egy autót, vagy egy lakást meg lehet? A HUNGEXPO válasza erre az, hogy elegendő kreativitással bármi lehetséges. A program lényege a céges karácsonyi rendezvények elengedhetetlen költségeinek megosztása, mint például a különleges dekoráció, bútor és audiovizuális eszközök bérlése. Ezen kívül lehetőség nyílik arra, hogy a partnerek a dekorációt a cégük arculatának megfelelően saját képükre formálják, arculatuk,  színeinek megjelenítésével. A felépítésre csak egy alkalommal van szükség, ezt követően akár minden este más cég évzáró rendezvényének tud otthont adni a helyszín, tehát kizárólag a költségek oszlanak meg, miközben az idő és a terület exkluzívan áll partnereink rendelkezésére. A program igénybevételével a cégek jelentősen csökkenthetik az év végén felmerülő költségeiket, melyet más célokra tudnak felhasználni, legyen az a rendezvény fényének emelése különleges előadóművész szerződtetésével, vagy magasabb színvonalú vacsora biztosítása. Egy biztos, a vendégek elégedetten fognak távozni.

A HUNGEXPO meggyőződése, hogy ezzel az újító gondolkodásmóddal olyan lehetőséget tud kínálni partnereinek, amely az iparágban egyedülállóan biztosít kimagasló előnyt mind a résztvevő cégek, mind a HUNGEXPO számára. Az AIPC Innovation Awards nemzetközi verseny eredményhirdetésére az AIPC július 5.-és 8. között Bostonban megrendezett éves konferenciájának keretén belül kerül sor.