Lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntőjének eligazítása

2016. január 25., hétfő

2016. január 15-én tartották a Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe továbbjutó 6 versenyző eligazítását. A megbeszélésen ismertették a versenyszabályzatot, illetve a séfek megkapták az Akadémia által biztosított tálalóelemeket, gyakorlótálakat. A magyar zsűrihez neves, nemzetközileg elismert szereplők is csatlakoznak. A napokban az is kiderült, hogy az európai döntőn Magyarország a második napon versenyez.

Az eligazítás során kerültek nyilvánosságra a séf-commis párok is, hiszen a 6 továbbjutó a februári döntőn már páros versenyzőként indul, ahol commis-jukkal (segéd) alkotnak majd egy csapatot. A versenyzők az őket segítő commis-kat az ifjúsági verseny első 6 helyezettje és ígéretes szakácstanulók közül választották ki így a döntőn az alábbi séf-commis csapatoknak szoríthatunk majd:

 

 

                                             Versenyző – Commis

                                             Győrffy Árpád – Szegedi Réka
                                             Pohner Ádám – Jándi Lőrinc
                                             Sándor Rodrigo – Barna Zsanett
                                             Szabó László – Pozsár Bence
                                             Széll Tamás – Szabó Kevin
                                             Volenter István – Sándor Lőrinc

A február 18-án a Fehova keretei között megrendezésre kerülő magyar döntőn óriási megtiszteltetés, hogy a zsűri két elnöke Bíró Lajos és Hamvas Zoltán, valamint a versenyzők által kijelölt zsűritagokhoz (Ádám Csaba, Dinnyés Csaba, Palágyi Eszter, Pesti István, Szulló Szabina, Urbán Tibor) olyan nemzetközileg elismert szereplők csatlakoznak, mint Brian Turner, Christian Meyer, Ferdy Debecker, Henrik Norström vagy éppen a Bocuse d’Or győztes Rasmus Kofoed és Serge Vieira, akik már a korábbiakban továbbjutó Molnár Gábort és Széll Tamást is segítették a felkészülésben.

A külföldi tanácsadó bevonása ezúttal sem marad el, az Akadémia a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektet rá, hogy szakmailag mindent megadjon a magyar csapatnak így a már a magyar döntőre való felkészülés során lehetőségük nyílik majd a versenyzőknek meghívott séftől tanulni.

A hústémához minden versenyző számára biztosított egy gyakorlótál, mely egy szintén az Akadémia által biztosított versenytálra kerül lecserélésre a döntőre, illetve 1 darab 2 alternatívából választható főelemtartó emelvény, valamint egy 3 alternatívából összeállítható összesen 30 darabos köret kiemelő csomag. A további felkészülést segítendő az Akadémia biztosítja a teljes első hal- és húscsomagot is a versenyzők számára.


Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület
http://bocusedorhungary.hu/
https://www.facebook.com/magyarbocusedorakademia

további információ:
Szaffner Dóra 06 30 484 5746
press@bocuse.hu