HUNGEXPO – csúcsra járatva

2018. október 10., szerda

Húsznál is több vendégrendezvényen több százezer látogatót vár a Hungexpo az idei őszi-téli szezonban. A szeptemberi EuroSkills után olyan monstre rendezvényeknek ad otthont a Budapesti Vásárközpont, mint a DentalWorld, a TotalDance, a Mondocon vagy a PlayIT.

Az idei év második felében is számos kiállításnak, b2b és b2c vásárnak, szórakoztató programnak és céges rendezvénynek adnak otthont a Hungexpo pavilonjai.

Az október 5–7. között, a HUNGEXPON immár harmadik alkalommal megrendezett Budapest Music Expo olyan rendezvény, amely nemcsak zenészeknek és a zeneszeretőknek nyújt felejthetetlen élményt, hanem a családoknak, kisgyermekeknek és pályakezdő fiataloknak is. Az eseményre 12.000 m²-en 50.000 látogatót várnak.

A 18.Dental World nemzetközi fogászati konferenciát és kiállítást idén október 11-12-én rendezik. Az esemény, amely negyedik alkalommal kap helyet a Hungexpón, 12 konferencia szekcióval 80 előadóval, 8000 látogatóval és 350 kiemelkedő fogászati márkával érkezik Budapestre.

A MondoCon (október 20–21) évről évre lehetőséget biztosít az anime, a manga, képregény, fantasy, scifi és tv sorozatok rajongói számára, hogy találkozzanak egymással és hőseikkel. A MondoConra a szervezők körülbelül 10 ezer látogatót várnak.

A november az esküvőszervezők, a házasulandók, a horgászok, a számítógépes játékok és a show iránt érdeklődők ideje.

A harmadik Esküvő Kiállításra 400 kiállítót és csaknem 6000 látogatót várnak. Közép-Európa legnagyobb horgászkiállításán, a Ponty Show-n 200 márka, 100 kiállító és 10 ország szakemberei kötik le a várhatóan 15 ezer látogató figyelmét. A PlayIT Show a Budapest Game Show, Magyarország első valódi játékos expójának jogutódja, mely Budapesten évente kétszer, valamint több vidéki nagyvárosban nyújt érdekes és változatos programot nemtől és kortól függetlenül mindenkinek, aki érdeklődik az IT, valamint a mobilok és a videójátékok világa iránt. A Total Dance Festival fenomenális díszlettel, különböző piro és lézer show-val valamint látványelemekkel hozza el a 90’-es és 2000-es évek legnagyobb világsztárjainak és legnépszerűbb magyar előadóinak slágereit az ország legnagyobb téli zenés fesztiválján.

December 8-án lesz Közép Európa legnagyobb indoor elektronikai zenei fesztiválja, a Bónusz, amelyre több mint 8000 vendéget várnak a szervezők.

A 2019-es év első jelentős kiállítása a január 10–12-i Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A sorrendben 19. ilyen rendezvény célja, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre és összekapcsolja a felsőoktatási intézményeket a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. A tavalyi Educatio-ra több mint 52 ezer látogató volt kíváncsi, és a szervezők idén sem várnak kevesebb érdeklődőt.

A fentieken kívül több kisebb nyilvános eseménynek is házigazdája lesz a Hungexpo a most kezdődő kiállítási szezonban.

A Hungexpo új kiállítása, az Otthon Design Ősz mellett rendezik az országos Lakásvásárt, amely ismét egy tető alá hozza a lakásközvetítő hálózatokat, a bankokat, a lakástakarék-pénztárakat, a biztosítókat és a szolgáltatókat. Az októberi Cleaning Show 2 évente megrendezésre kerülő regionális szakkiállítás, amely a magyarországi tisztítás-technológiai szolgáltató, gyártó- és forgalmazó cégek bemutatkozására ad lehetőséget. A 10 éves múltra visszatekintő Baba-Expo egy országjáró kiállítás budapesti eseménye, amelyen a baba-mama, gyermek témakörben érdekelt cégek, szolgáltatók, importőrök, termékforgalmazók bemutatkozása mellett a kismamák is kicserélhetik használt babaruháikat, játékaikat. A  Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának SzakMázz! elnevezésű kiállítása elsősorban a pályaválasztókat célozza. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) által rendezett eseményen több ország kutyásai találkoznak. A BSI Zúzmara Maraton pedig a 2019-es év első futó fesztiválja, házigazdája szintén a Hungexpo.