Bocuse d'Or döntő a SIRHA Lyon szakkiállításon

2015. január 26., hétfő

Január 28-án a világ 24 legjobb séfje között száll ringbe Molnár Gábor és a magyar csapat a Bocuse d'Or döntőn. Magyarország a 2016-os Bocuse d'Or regionális fordulójának házigazdájaként a SIRHA szakkiállítás standján és a Bocuse d'Or szakácsverseny VIP részén is bemutatkozik.

Aranyszalag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, kimagasló minőségű alapanyagokkal, bor- és pezsgőválogatással, emblematikus italainkkal és desszertekkel nyitott meg Magyarország standja a SIRHA Lyon szakkiállításon. Az expóra, egyben a Bocuse d'Or döntő helyszínére öt nap alatt közel 200 000 vendég érkezik, a standon az élelmiszer-, sütő- és cukrászipar képviselői, a vendéglátásban dolgozók, séfek és kereskedők ismerhetik meg a magyar ízeket. A standra látogató döntéshozók, szakírók és turisztikai szereplők világszerte a magyar alapanyagok, gasztronómiai értékeink jó hírét közvetíthetik.

A szakácsversenyen döntős Molnár Gábor és csapatának szereplése mellett az ország bemutatkozását azért is kiemelt figyelem kíséri idén, mert 2016-ban Budapest rendezheti a következő Bocuse d'Or európai selejtezőjét.

A csúcsgasztronómia alapja a minőség, éppen ezért a Magyar Bocuse d'Or Akadémia a hazánkra jellemző, tradicionális, ugyanakkor a legjobb minőséget képviselő termékekkel készült. A stand kialakításában, a szervezési feladatokban a nemzetközi vásárok szervezésében jártas Hungexpo, mint szakmai partner közreműködött. A szakácsverseny VIP részén különleges programmal nyílt meg a hazai stand, a gasztronómia legnagyobbjait magyar séfek látják vendégül, a menüsort hazai borok és pezsgők kísérik, a dekoráció pedig a századforduló Budapestjét idézi, szecessziós stíluselemekkel. A fővárost egy reprezentatív kiadvány mutatja be a vendégeknek, úti célként felrajzolva Európa gasztro térképére.