• #
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #
 • #

Hírek, aktualitások

Január 28-án a világ 24 legjobb séfje között száll ringbe Molnár Gábor és a magyar csapat a Bocuse d'Or döntőn. Magyarország a 2016-os Bocuse d'Or regionális fordulójának házigazdájaként a SIRHA szakkiállítás standján és a Bocuse d'Or szakácsverseny VIP részén is bemutatkozik.

Aranyszalag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, kimagasló minőségű alapanyagokkal, bor- és pezsgőválogatással, emblematikus italainkkal és desszertekkel nyitott meg Magyarország standja a SIRHA Lyon szakkiállításon. Az expóra, egyben a Bocuse d'Or döntő helyszínére öt nap alatt közel 200 000 vendég érkezik, a standon az élelmiszer-, sütő- és cukrászipar képviselői, a vendéglátásban dolgozók, séfek és kereskedők ismerhetik meg a magyar ízeket. A standra látogató döntéshozók, szakírók és turisztikai szereplők világszerte a magyar alapanyagok, gasztronómiai értékeink jó hírét közvetíthetik.

A szakácsversenyen döntős Molnár Gábor és csapatának szereplése mellett az ország bemutatkozását azért is kiemelt figyelem kíséri idén, mert 2016-ban Budapest rendezheti a következő Bocuse d'Or európai selejtezőjét.

A csúcsgasztronómia alapja a minőség, éppen ezért a Magyar Bocuse d'Or Akadémia a hazánkra jellemző, tradicionális, ugyanakkor a legjobb minőséget képviselő termékekkel készült. A stand kialakításában, a szervezési feladatokban a nemzetközi vásárok szervezésében jártas Hungexpo, mint szakmai partner közreműködött. A szakácsverseny VIP részén különleges programmal nyílt meg a hazai stand, a gasztronómia legnagyobbjait magyar séfek látják vendégül, a menüsort hazai borok és pezsgők kísérik, a dekoráció pedig a századforduló Budapestjét idézi, szecessziós stíluselemekkel. A fővárost egy reprezentatív kiadvány mutatja be a vendégeknek, úti célként felrajzolva Európa gasztro térképére.

VIII. PORT Bringaexpo 2015. február 26-március 1.

2015-ben is megrendezésre kerül hazánk legnagyobb kerékpáros szakkiállítása a PORT Bringaexpo az UTAZÁS Kiállítással egyi dőben. A rendezvényre a tavalyi évhez hasonlóan a Hungexpo G pavilonjában kerül sor. Február 26. és március 1. között, naponta 10.00- 18.00-ig, mintegy 10.000 négyzetméteren várjuk a kerékpár iránt érdeklődőket. Az expon minden eddiginél több kiállító lesz, új, a hazai piac számára eddig ismeretlen márkákat is megismerhetnek a látogatók. A korábbinál nagyobb méretű látogatói tesztpálya is helyet kap, melyen elsősorban különleges kerékpárokat (elektromos, fekvő, tricikli, stb.) lehet kipróbálni. A PORT Bringaexpo több színpadi és egyéb szórakoztató programmal is várja az érdeklődőket.

Sonepar – Villamosipari Szakkiállítás 2015. május 8. 

Idén első alkalommal a Hungexpo-n kerül megrendezésre az év egyik meghatározó, a villamosipar újdonságait bemutató szakkiállítása. A látogatóknak lehetősége nyílik a nemzetközi és hazai piacvezető, minőségi termékgyártók és forgalmazók által bemutatott termékújdonságok megismerésére, kipróbálására.  A több mint félszáz szakmai kiállító és iparági szervezet, valamint a rendező Sonepar dolgozói nagy szeretettel várják az összes hazai villamos szakembert és érdeklődő látogatót közel 6000 m2-es területen.

PontyShow 2015 november 13-15.

Idén novemberben immáron 7. alkalommal kerül megrendezésre a pontyhorgászok legnagyobb hazai találkozója a PontyShow, amely a Hungexpo 6700 négyzetméteres B pavilonjában foglal helyet. 

Az évről-évre egyre sikeresebb szakkiállításon közel hetven kiállító, száznál is több márkával és megannyi újdonsággal vonul fel, hogy naprakész információkkal szolgálhasson a pontyhorgászat szerelmeseinek. Emellett hazai és nemzetközi szaktekintélyek előadásai hallgathatók három napon át, és a standokon is egymást érik majd a remek bemutatók.